Banden & Velgen reparatie

Professionele reparatie

Zit er een diepe kras in één van uw velgen? Of heeft uw auto zichtbare stoeprandschade? Dan kan een professionele velgenreparatie in veel gevallen een uitstekende oplossing zijn voor uw probleem. Lees hieronder verder over veelvoorkomende vormen van schade aan de velgen en wat er moet gebeuren om de betreffende vorm van schade te herstellen.

Vormen van schade

Stoeprand schade

Bij stoeprandschade ontstaan er vaak diepe krassen in de velg. In de meeste gevallen kunnen deze krassen verwijderd worden. Kleine krassen worden afgedraaid, terwijl bij diepe krassen de velg eerst wordt opgelast en aansluitend wordt afgedraaid. Tot slot kan de velg worden opnieuw gepolijst of gespoten.

Geoxideerde velgen

Velgen kunnen na verloop van tijd gaan oxideren, wat inhoudt dat het materiaal wordt aangetast. Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld weersomstandigheden of slecht onderhoud. Bij gepolijste velgen wordt de oxidatie uit de velg geschuurd en wordt de velg vervolgens opnieuw gepolijst. Bij een gespoten velg wordt de velg eerst gestraald waarna een grondlaag wordt aangebracht. Aansluitend kan de velg in elke gewenste kleur worden gespoten.

Vervormde velgen

Velgen kunnen vervormen doordat een auto te hard over een obstakel of door een kuil is gereden. Dit probleem kan worden verholpen met een proces dat ‘richten’ heet. Richten is het repareren van een gedeukte of verbogen velg. Een ruime 95% van alle gedeukte velgen kan op deze manier hersteld worden. Helaas is het in enkele bijzondere gevallen niet mogelijk.

Wij hebben een

4.9/5

Op facebook reviews

Bekijk ons assortiment

Van schroeven en boutjes, autovelgen tot aan busbanden.
Wij hebben het allemaal.

Via marktplaats

Via speurders

Onze webwinkel

Een aantal merken waarmee wij werken

Wheels and stuff handelt uitsluitend met originele exemplaren om goede kwaliteit te garanderen. Hieronder een paar voorbeelden van onze merken.

Contact gegevens

+31 6 44 45 74 66

Cruquiusweg 2D
6827 BL Arnhem

KVK: 61755354