Banden vervangen

Wanneer banden vervangen?

De banden van uw auto zijn door gebruik aan slijtage onderhevig. Bij normal gebruik, hebben banden een maximale levensduur van 6 jaar. Gedurende deze tijd kunnen er door uitdroging en veroudering kleine scheurtjes in de band ontstaan die ervoor zorgen dat uw banden minder grip op de weg hebben. Voor uw eigen veiligheid en die van uw mede-weggebruikers is het beter om de band dan te laten vervangen. Uw kunt de leeftijd van uw banden terugvinden op de wang van de band. Hier vindt u de DOT-code. Dat laatste 4 cijfers van deze code geven aan wanneer de band geproduceerd is. Staat er bijvoorbeeld 3210, dan is de band in week 32 van het jaar 2010 gemaakt.

De eisen die gesteld worden aan banden bij een APK keuring zijn als volgt:

Banden monteren + Balanceren

€12,95

Bandenmaat berekenen

Wilt u uw banden vervangen? Dan is het belangrijk dat de bandenmaat van de nieuwe set niet teveel afwijkt van uw huidige. Een te grote afwijking verhoogt de kans op schade en risico, en kun je afgekeurd worden tijdens de verplichte APK. Gebruik de bandenmaat calculator, om te berekenen of uw nieuwe maat geschikt is.

Vraag direct een offerte aan voor nieuwe banden en vermeld hierbij de bandenmaat. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

10% korting op alle auto banden

Wij hebben een

4.9/5

Op facebook reviews

Bekijk ons assortiment

Van schroeven en boutjes, autovelgen tot aan busbanden.
Wij hebben het allemaal.

Via marktplaats

Via speurders

Onze webwinkel

Een aantal merken waarmee wij werken

Wheels and stuff handelt uitsluitend met originele exemplaren om goede kwaliteit te garanderen. Hieronder een paar voorbeelden van onze merken.

Contact gegevens

+31 6 44 45 74 66

Cruquiusweg 2D
6827 BL Arnhem

KVK: 61755354