Winkel

Steekmaat
Steekmaat De steekmaat van een wiel beschrijft hoe het wiel aan de naaf van de auto moet worden bevestigd. De steekmaat bestaat uit 2 cijfers: het aantal boutgaten keer de diameter van een denkbeeldige cirkel die door de bouten kan worden getrokken. Zo betekent een steekmaat van 4x100 dat de velg 4 boutgaten heeft en dat de denkbeeldige cirkel een diameter heeft van 100 mm.

Naafdiameter
Naafdiameter Het naafgat van een wiel is de middelste ruimte van het hart van de velg. Dit gat valt om de as van de auto waarbij het belangrijk is dat de velg zich goed centreert op de as van de auto. De naafdiameter wordt gemeten in millimeters en bepaalt of een velg om de as van de auto past.

Inch (diameter)

ET-waarde
ET-waarde ET staat voor ‘Einpress Tiefe’, in het Nederlands ook wel wielbolling of offset genoemd. Een autovelg bestaat uit 2 delen; een deel waar de band op gemonteerd is en een schijf om het geheel aan de auto te kunnen monteren met wielbouten of wielmoeren. Als deze schijf precies in het midden van de velg is geplaatst, is de ET-waarde 0 (mm).

Type

Resultaat 1–20 van de 1415 resultaten wordt getoond